PLATTE DAKEN

Gespecialiseerd in het plaatsen van UVB

DAKEN GOTEN TERRASSEN

PANNEN LEIEN DAKRAMEN

Plat dak

Nieuwbouw & renovatie

Voor de bekleding van platte daken is er net zoals bij hellende daken een ruime keuze uit afdichtingsprodukten zoals roofing, epdm, pvc, ...

 

Al deze produkten hebben hun voor- en nadelen doch prefereren wij EPDM.

 

Het Duitse Kunststofcentrum SKZ te Würzburg verklaart dat de werkstof EPDM een levensduur van meer dan 50 jaar heeft. Dit is een garantie voor een duurzame en waterdichte afdichting voor platte en licht hellende daken. Uit onafhankelijke onderzoeken blijkt dat EPDM dakbedekking voor platte daken het minst milieubelastend is.

 

In tegenstelling tot andere dakbedekkingen zoals roofing of bitumen, wordt EPDM zonder brander aangebracht, is recycleerbaar en heeft een zeer lange levensduur.

 

EPDM is de ideale dakbedekking voor een perfect waterdicht plat dak. Het biedt verschillende voordelen ten overstaande van een klassiek geplaatst plat dak met bitumen of roofing:

 

EPDM is bestand tegen extreme temperaturen, ozon en UV veroudering

EPDM heeft een verwachte levensduur van meer dan 40 jaar

EPDM kan uit één stuk geleverd worden op maat van het dak

EPDM heeft een rekvermogen van meer dan 400%

EPDM is zo goed als onderhoudsvrij

EPDM is eveneens geschikt voor renovatie van bestaande roofingdaken

EPDM is milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar

EPDM wordt brandveilig geplaatst zonder vlam

EPDM is de ideale dakbedekking voor doe-het-zelf

EPDM is 100% waterdicht met 10 jaar garantie

 

Bitumen dakbedekking

De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen (of roofing in de volksmond), deze dakbedekking was tot voor kort het meest gangbare materiaal om op platte daken te verwerken. Dit type dakbedekking vereist een heel zorgvuldige plaatsing waarbij de detaillering de kwaliteit bepaalt. Mits vakkundige plaatsing kan u hierbij rekenen op een levensduur van tenminste 15 jaar, maar indien langdurig blootgesteld aan de zon zal deze uitdrogen en op termijn scheurtjes en barsten vertonen.

 

EPDM dakbedekking

EPDM opent een totaal nieuwe wereld voor wie zijn dak met een kunstof dakbedekking wil afdichten. Ten opzichte van de klassieke dakbedekkingssytemen zoals bitumen biedt EPDM vele voordelen, met name op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en rendabiliteit. Dankzij haar UV- en ozon bestendigheid zal EPDM bij langdurige blootstelling aan de zon niet barsten of uitdrogen.

 

EPDM dakbedekking kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden en is voor het platte dak ongetwijfeld het materiaal van de toekomst. EPDM wordt koud verlijmd zonder brander.

UVB is een hoog kwalitatieve EPDM, geproduceerd door SealEco AB. UVB is ATG en CE gecertificeerd.

Fabrikant lichtkoepels en polyestheropstanden - Fabrikant kunststoffen - Exclusief verdeler brandveiligheid - Toebehoren voor lichtkoepels.

Groothandel in isolatie voor de bouwsector. Isolim heeft een enorme expertise waardoor u verzekerd bent van vakkundig advies.

De oplossingen voor platte daken van VELUX, het platdakvenster en de opstand voor platte daken, zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie

FOTOGALERIJ

SUBSIDIES - PREMIES

 

Premies en goedkope leningen voor energiebesparing in Vlaanderen

DOWNLOAD BROCHURE

CONTACT

Oostmalsebaan 13 C - 2960 Sint-Lenaarts

0032 475 26 71 60

info@topdakbvba.be

DOWNLOADS - LINKS

 

Hier vindt u technische fiches, producinformatie, etc. of handige links.

Uw link op onze pagina? Neem contact op met ons bedrijf.